Ljetopis Pješčanog Okruga

Konačno na hrvatskom jeziku, knjiga koja ima svjetski status biblije ekološkog pokreta.

* prevedena na 15 jezika, tiskana u preko 2 milijuna primjeraka.

U nakladi tvrtke SmartWay iz Svetog Martina na Muri, ovih dana iz tiska izlazi dugo očekivani naslov Alda Leopolda u mojem prijevodu. Na ukupno 272 stranice u tri Leopoldova dijela + dodatak za hrvatske čitatelje, dolazi poslastica za one koji ne mogu živjeti bez divljine.

41 esej koji je promijenio pogled na svijet prirode, i to ne samo one grandiozne i slikovite prirode nacionalnih parkova, već i prirode na zemljištu farme, u obližnoj šumi, livadi ili u potoku. Etika zemlje treba nam više nego ikad, a ovom knjigom spoznat ćemo da nismo u sami kad zbog ekološke savjesti suosjećamo s prirodom oko nas. Teme koje su danas aktualnije nego ikad, Leopold je promišljao već prije 80 godina.

Na prijevodu sam radio dulji niz godina, odlazeći kao gost Zaklade Aldo Leopold u Wisconsin i osobno istražujući puteve i prepreke koje su Leopolda u konačnici dovele do pisanja ove kultne knjige.

Kao mali UVOD u ono što vas očekuje, pogledajte ovaj PDF koji slijedi.

U pretplati, knjiga je dostupna po 75 kuna s uključenom poštarinom, dok će cijena nakon izlaska iz tiska biti 84,oo kune + poštarina. Knjiga će se distribuirati od 22. ožujka 2021. tj. od Svjetskog dana voda.

Za detalje pretplate, javite mi se na e-mail: golubinjak[at]gmail.com